Mediation

Wat is Mediation

Een mediator of bemiddelaar is een onafhankelijke professional die helpt bij het oplossen van een conflict. Zelfs al lijken de problemen onoplosbaar. Een mediator werkt dankzij speciale gesprekstechnieken naar een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden. Respectvol en onpartijdig.

 

Wat kunt u verwachten?

Werkwijze

Eerste stap in het mediationtraject is een telefoontje. We leggen kort uit wat een mediation traject inhoudt en wat u van ons kunt verwachten. Vervolgens maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Een wederzijdse klik is in zo’n persoonlijk traject erg belangrijk, daarom is het eerste gesprek altijd gratis.

Vervolgens gaat het mediationtraject van start. Iedere situatie en elk mens is natuurlijk anders. Waar het ene conflict al na één gesprek kan worden opgelost, vergt een scheiding gemiddeld drie tot zes bijeenkomsten. Onze praktijk is gevestigd in Hilversum, centraal in het land. Uiteraard kunnen we ook naar u toe komen. De meeste mensen vinden het prettig om op een neutrale plek af te spreken waar we in alle privacy kunnen praten. Dat regelen we graag voor u!

 

Wat kost mediation?

Mediation is altijd maatwerk. Bel daarom gerust voor een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek om uw situatie door te spreken. Zo betaalt u nooit teveel, maar alleen voor wat u nodig hebt.

In bepaalde gevallen krijgt u mediation via een rechtsbijstandverzekering vergoed. Check uw  polisvoorwaarden om te zien of mediation door uw verzekering is gedekt.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Afhankelijk van uw inkomen kunt u aanspraak maken op een subsidie voor rechtsbijstand. Door aansluiting bij de Raad van Rechtsbijstand mag Robbe & Robbe Mediation werken op basis van toevoeging. Hierdoor wordt in sommige gevallen mediation bijna helemaal vergoed. Deze subsidie vragen wij voor u aan. Houdt wel rekening met een eigen bijdrage van 54 tot 107 euro (totaal), afhankelijk van het aantal uren en uw inkomen. Weten waar u recht op hebt? Kijk dan hier.